ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ On-line μέσω Skype

Η εσωτερική μεταμόρφωση και η αφύπνιση της Συνείδησης 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει τις ουσιώδεις αρχές και τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την αυτογννωσία, την πνευματική ζωή, την φύση του νου και του εγώ, την φύση του αληθινού μας Εαυτού (Συνειδητότητα) καθώς και τις πρακτικές και τις μεθόδους να εξαλείψουμε το εγώ και να ζούμε συνειδητοί της αληθινής μας φύσης.

Η ειρήνη, η αγάπη, η αρμονία, η ελευθερία και η αληθινή ευτυχία (ευδαιμονία ή μακαριότητα) μπορούν να βιωθούν μόνο από ένα αγνό νου που είναι εδραιωμένος στη πηγή του, την αιώνια Συνειδητότητα.


ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Μία ή δύο συναντήσεις (satsang) την εβδομάδα για 3 μήνες
Αν ζείτε στη Βαρκελώνη υπάρχει η δυνατότητα για προσωπικές συναντήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΗ Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στέλνοντας ένα email στο: atmannityananda@gmail.com

ΓΛΩΣΣΑ:
Ελληνικά


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα λάβετε τις βασικές γνώσεις και οδηγίες για την πνευματικότητα, την ψυχολογία, την αυτογνωσία, την γιόγκα, την φιλοσοφία της μη-δυαδικότητας (Αντβάϊτα Βεδάντα- Advaita Vedanta) και τις πρακτικές.

Θα εξηγηθούν πρακτικές και μέθοδοι για την εσωτερική σας ανάπτυξη την εξάλειψη των εγωϊκών  τάσεων, για την έρευνα και την αναγνώριση της αληθινής σας φύσης (Συνειδητότητα, εσωτερική σιωπηλή παρουσία). Θα εξηγηθούν οι μέθοδοι και οι πρακτικές για να εξαγνίσουμε τον νου, να εξαλείψουμε τις εγωϊκές τάσεις και να αναπτύξουμε τις ικανότητες της συγκέντρωσης, της απόσπασης, της απάθειας, της αποδοχής και της διάκρισης.

Θα εξηγηθεί η μέθοδος της αυτοέρευνας, σκοπός της οποίας είναι να ερευνήσουμε τον ευατό μας και να διακρίνουμε την αληθινή μας φύση από την κατώτερη μας φύση. Η αυτοέρευνα είναι επίσης μια μέθοδος που μας βοηθάει να αποταυτιζόμαστε από τις σκέψεις και τα συναισθήματα και να εστιαζόμαστε στην αληθινή μας φύση (Συνειδητότητα, εσωτερική σιωπηλή παρουσία). 

Θα αποκτήσετε γνώσεις για το πως να ζείτε την κάθε στιγμή με επίγνωση του εαυτού σας, να αναγνωρίζετε τους νοητικούς και συναισθηματικούς προγραμματισμούς, τις εγωϊκές τάσεις και τρόπους για να ελευθερωθείτε από αυτές.  

Στη διάρκεια των συναντήσεων (Σάτσανγκ, συναντήσεις για την αλήθεια) θα έχετε την ευκαιρία να διευκρινίσετε τις απορίες σας, να εμβαθύνετε στην κατανόηση σας, καθώς επίσης να λάβετε οδηγίες ή ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έχετε σχετικά με τις πρακτικές.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αρκετά κείμενα της φιλοσοφίας Advaita, της γιόγκα, της ψυχολογίας και των πρακτικών είναι γραμμένα στα αγγλικά.